Welkom bij VoiceKeyboard.

Spraakherkenning software
Gemaakt door JoMe applications

Spraakherkenning software voor spraak opdrachten.

Spraakherkenning (of stemherkenning) wordt tegenwoordig veel gebruikt als persoonlijke assistent en voor dicteren. Daarnaast is het ook mogelijk om op een simpele en doorzichtige manier met je stem opdrachten aan een computer te geven. Veel programma’s en functies op je computer zijn met toets combinaties (sneltoetsen of snelkoppelingen) aan te sturen.

De VoiceKeyboard software maakt het mogelijk een woord of frase aan toetsen, sneltoetsen en muisknoppen te koppelen. Daarmee kun je nu met je stem de betreffende toets, sneltoets of muisknop naar het actieve programma op je computer sturen.

Dit is niet alleen efficiënt maar geeft ook meer rust aan hand en arm omdat er minder hand bewegingen nodig zijn tussen toetsenbord en muis. Op die manier kun je RSI voorkomen of verminderen.

Eigenschappen van de spraakherkenning software:

 • Besturing van je computer met je stem.
 • Bepaal zelf je favoriete toets combinaties en geef deze een zelfgekozen naam.
 • Geen internet verbinding nodig, alles blijft op je eigen computer.
 • Doorzichtig en eenvoudig te gebruiken.
 • Efficiëntie verhogend.
 • Voorkomt en verminderd RSI klachten.

Wat heb je nodig.

 • Windows 10.
 • Een goede microfoon, bij voorkeur met een USB-aansluiting. Maar een microfoon ingebouwd in een laptop kan ook werken.
 • De VoiceKeyboardOne of VoiceKeyboardPlus app.
 • Een spraakherkenner. Zie Tips & trucs

Een demo met Microsoft Word.

(in het Engels maar het werkt ook in het Nederlands)

Het werkt met elke toepassing die sneltoetsen / snelkoppelingen gebruikt.
Spraakherkenning demo

Welke spraakherkenning app heb je nodig?

Als Engels (Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, India en Australië), Frans, Duits, Spaans, Japans of Mandarijn (vereenvoudigd Chinees of traditioneel Chinees) op je computer geïnstalleerd is kun je het best voor VoiceKeyboardPlus kiezen. Let op, voor Japans en vereenvoudigd / traditioneel Chinees moet je de "Toets namen" zelf aanpassen.

Is er een andere taal op je computer geïnstalleerd maar je wilt wel een van bovenstaande talen gaan gebruiken, kies dan ook voor VoiceKeyboardPlus.

Wil je gebruik maken van Nederlands, Italiaans, Portugees, Catalaans, Deens, Fins, Koreaans, Noors, Pools, Zweeds of Russisch kies dan voor VoiceKeyboardOne. Let op, behalve voor het Nederlands, Italiaans en Portugees moet je de "Toets namen" zelf aanpassen.

Als je de app in een andere taal wilt gebruiken dan de taal die op je computer is geïnstalleerd, kun je een spraak herkenner in je voorkeurstaal installeren. Je hoeft deze taal niet als standaard taal te gebruiken.

VoiceKeyboardOne

Proefperiode van 15 dagen.

Microsoft Store icon

VoiceKeyboardPlus

Proefperiode van 15 dagen.

Microsoft Store icon
Neem contact met ons op als u problemen ondervindt of wensen heeft.

Tips en trucs voor VoiceKeyboardOne en VoiceKeyboardPlus.Als de standaard taal op je computer Engels (Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Canada, India en Australië), Frans, Duits, Spaans, Japans of Mandarijn (Chinees vereenvoudigd en traditioneel Chinees) is of als je een van deze talen wilt gebruiken, controleer dan of de juiste spraakherkenner is geïnstalleerd. Zie deze pagina hoe de spraakherkenner te controleren en te installeren.Als de standaard taal op je computer Nederlands, Italiaans, Portugees, Catalaans, Deens, Fins, Koreaans, Noors, Pools, Zweeds of Russisch is of als je een van deze talen wilt gebruiken, controleer dan of de juiste spraakherkenner is geïnstalleerd. Zie deze pagina hoe de spraakherkenner te controleren en te installeren.Controleer eerst of je microfoon aan staat. Controleer vervolgens bij Instellingen, Privacy, Microfoon of de instelling "Apps toegang verlenen tot uw microfoon" aan staat, en of deze voor VoiceKeyboardOne of VoiceKeyboardPlus staat ingeschakeld. Als je een instelling hebt gewijzigd moet je de VoiceKeyboard app opnieuw starten.

Microphone settingAls het programma sommige woorden of letters niet herkent, kun je langere woorden of meerdere woorden gebruiken. Voor woorden die niet goed gehoord worden, kun je een extra woord toevoegen. Bijvoorbeeld "kopieer dit" in plaats van "kopieer" en "plak dit" in plaats van "plakken". Voor spelling kun je zelf een spellingsalfabet maken. Bijvoorbeeld "Alfa" voor de letter "A" en Bravo voor de letter "B". Vergeet niet dat je ook "control alfa" moet zeggen in plaats van "control A".Zeg (of druk op) "Instellingen" en zeg (of druk op) "Maak wijzigingen". Alle teksten kunnen nu naar eigen voorkeur worden gewijzigd.

Als je grotere / kleinere bewegingen met de muisaanwijzer wilt maken, verhoogt / verlaag je de waarde voor de muis. Hetzelfde geldt voor de muis scroll.

Zeg (of druk op) "Wijzigingen opslaan" om je wijzigingen op te slaan.Zeg (of druk op) "Standaard toetsen" en zeg (of druk op) "Maak wijzigingen". Alle "Toets namen" kunnen nu naar eigen voorkeur worden gewijzigd.

Zeg (of druk op) "Wijzigingen opslaan" om je wijzigingen op te slaan.Zeg (of druk op) "Mijn toetsen" en zeg (of druk op) "Maak wijzigingen". Je kunt de "Toets namen" naar eigen voorkeur wijzigen. Je kunt ook nieuwe toets combinaties toevoegen. Selecteer in de eerste twee kolommen de toetsen "Shift", "Control", Alt of "Windows" en in de derde kolom een "Standaard toets". Vergeet niet om het een "Toets naam" te geven. Na het opslaan is je nieuwe sneltoets / snelkoppeling klaar voor gebruik.

Zeg (of druk op) "Wijzigingen opslaan" om je wijzigingen op te slaan.Zeg (of druk op) "Symbolen" en zeg (of druk op) "Maak wijzigingen". Voeg in de eerste kolom een unicode-nummer toe als "Toets waarde". Je kunt het unicode-nummer voor een symbool hier vinden. Geef het een "Sleutelnaam" en na het opslaan is je nieuwe symbool klaar voor gebruik. Hoogste unicode nummer is 65535.Zeg (of druk op) "Muis" en zeg (of druk op) "Maak wijzigingen". Alle "Toets namen" van de muis kunnen nu naar eigen voorkeur worden gewijzigd.

Zeg (of druk op) "Wijzigingen opslaan" om je wijzigingen op te slaan.Zeg (of druk op) "Mijn tekst" en zeg (of druk op) "Maak wijzigingen". Voer een regel tekst in, geef deze een "Sleutelnaam" en wanneer je de "Sleutelnaam" zegt, wordt de tekst naar de gefocuste toepassing verzonden.

Zeg (of druk op) "Wijzigingen opslaan" om je wijzigingen op te slaan.In "Mijn toetsen" kun je een toetsenreeks toevoegen in combinatie met de "alt" -toets die vooral nuttig is voor Microsoft Office-ribons. Wanneer je op de "alt" -toets drukt en deze weer los laat in een Microsoft Office-toepassing, zie je kleine vakjes met de naam KeyTips met letters boven elke opdracht die beschikbaar is in de huidige weergave. Druk op de letter die in de KeyTip wordt weergegeven voor de opdracht die je wilt gebruiken. Afhankelijk van de letter die je hebt ingedrukt, zie je mogelijk extra KeyTips. Blijf letters indrukken totdat je op de letter drukt van het specifieke commando dat je wilt gebruiken.

Bijvoorbeeld, als je in Microsoft Word bijvoorbeeld op Alt drukt en daarna op N, S en H krijg je een lijst met vormen die je kunt invoegen.

Ga nu naar "Mijn toetsen" in de app. Druk op "Maak wijzigingen" en voeg in een nieuwe regel de alt-toets in de eerste kolom toe en typ de letters N, S en H in de derde kolom. Geef de sleutel de naam "vorm toevoegen". Telkens wanneer je nu "vorm toevoegen" zegt, verschijnt de lijst met vormen.Als je spraakherkenner niet in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees of Nederlands is, is er geen specifiek taalbestand en wordt het Engelse bestand standaard geladen. Je kunt de "Toets namen" en "instellingen" zelf wijzigen naar de gewenste taal.Voor de meeste talen worden de sleutelnamen, instellingen en andere teksten in deze app vertaald met Google translate. Er kunnen dus vreemde, grappige of onjuiste vertalingen zijn. Toets namen en instellingen kunnen door jezelf worden gewijzigd. Zie instructievideo's.

Als je ons wilt helpen de software en website beter te maken, neem dan contact met ons op en rapporteer je verbeteringen.De meeste toepassingen gebruiken sneltoetsen / snelkoppelingen. Een lijst daarvan maken zou onmogelijk zijn. Dus als je wilt weten welke sneltoetsen / snelkoppelingen beschikbaar zijn in een toepassing, moet je naar een zoekmachine als Google gaan en zoeken naar jouw toepassing en sneltoets / snelkoppeling. En zolang de sneltoets / snelkoppeling bestaat uit een of twee van de toetsen "shift", "ctrl", "alt" en / of "windows" en een "Standaard toets", kunt je die sneltoets / snelkoppeling met VoiceKeyboard activeren.Spraakherkenning tutorials.

Speechrecognition
              introduction Een korte introductie van de software (in het Engels).
Hoe Standaard toetsen te gebruiken (in het Engels). Speechrecognition
              Regular keys
Speechrecognition
              My keys Hoe Mijn toetsen te gebruiken (in het Engels).
Hoe Symbolen te gebruiken (in het Engels). Speechrecognition
              Symbols
Speechrecognition
              Mouse Hoe de Muis te gebruiken (in het Engels).
Hoe Mijn text te gebruiken (in het Engels). Speechrecognition
              My tekst
Speechrecognition
              Settings Hoe Instellingen te gebruiken (in het Engels).

Handige links

Vind meer informatie over RSI.

Vind meer informatie over spraak herkenning.